Allah tempat berlabuh

kemana lagi kita akan pulang
kemana lagi kita akan pergi
kemana lagi jika kita memiliki masalah
kemana lagi jika kita suntuk
kemana lagi
kemana lagi…
Allah lah tempat kita pulang, curhat, tumpahan seluruh masalah.. Dialah yang maha mendengarkan masalah kita, Dialah yang maha melihat permasalahan dan kesulitan…

9 thoughts on “Allah tempat berlabuh”

  1. Kepada siapa ya Robb hamba memohon pertolongan, kalau bukan kpd Engkau… Bila Engkau menolak… Lantas ke mana lagi hamba hrs memohon… Tiada Penolong bg seluruh makhluk melainkn hanya Engkau, ya Robb…………, ya Alloh…….Alloh…..

  2. Allah memanglah tempat qt mencurahkan segalanya ya curhat ya solusi hidup ya tumpuan seluruh masalah ya penolong……namun anehnya adaaaa saja yang suka bergantng pada selain Dia…baik langsung maupun tak langsung…..akan dikemanakan jiwanya…????? paling enak …..hidup itu yaaaa SERBA ALLAH.

  3. orang yang bergantung pada selain Allah sama saja dengan debu yang menempel pada debu.debu yang menempel di benda jika terkena angin akan menempel terus, namun debu yang menempel pd debu jika tertiup angin akan terbang tak tentu arah. sama juga dengan jiwa kita jika bergantung ke Allah maka jiwa kita akan kokoh.tapi jika bergantung pd selain Allah akan mudah goyah bahkan rapuh.

  4. w’salam mba ifa, gembira kalau mahu bersilaturahim dengan saya, kalau boleh beri e-mel nya. supaya tak ganggu blog Pak Setiyo.. sori pak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top